Dag 21: Fraser Island

Een dag op Fraser Island! De dag begon al vroeg, want ze hebben hier niet echt gordijnen o.i.d. Eerst even ontbeten en daarna de auto opgehaald, gelukkig hadden we gisteren het verplichte veiligheidsfilmpje al gekeken (duurde zeker 20 minuten) dus konden we na korte uitleg gelijk op pad.

We kregen een grote witte Nissan Patrol mee, wat een bak joh. Als eerste zijn we naar Lake McKenzie gereden, we mochten pas vanaf 12.00 het strand op (dit vanwege het tij, kan per dag verschillen). Lake McKenzie is echt een prachtig blauw meer met wit zand (eigenlijk net als de Whitsundays). Het zand bevat een hoge concentratie ‘silica’ waardoor het zijn kleur krijgt. Voordeel is dat dit zand niet warm wordt onder je voeten en je kunt sieraden (en jezelf ;)) er mee schoonmaken. Trouwringen zijn weer gloedjenieuw haha en ook wijzelf superzacht.

Na hier even gezwommen te hebben, zijn we verder gereden richting het strand. Daar eerst nog even wat gegeten en daarna; crossen op het strand! (nee hoor max. 80 km/h.) Het was wel een ervaring om op het strand te rijden. Eerst zijn we naar Eli Creek gereden (natuurlijke waterglijbaan), helaas hadden we geen zwemband maar hebben we er heerlijk door gelopen. Hierna doorgegaan naar Maheno Shipwreck, de naam zegt het al; dit is een scheepswrak wat in 1935 op Fraser Island is aangespoeld. Verder hebben we nog de Pinnacles bezocht (mooi gekleurde zandduinen). We zijn nog doorgereden naar Indian Head (uitkijkpunt) maar niet op geweest omdat het pad over rotsen liep en dat niet zo handig was met Romi). We wilden nog naar Champagne Pools gaan maar hiervoor moesten we door zacht zand rijden, we probeerden het maar kwamen een beetje vast te zitten dus gingen maar niet verder. Ook drong de tijd een beetje (de auto moest op tijd weer worden ingeleverd), want je doet er hier een aardig tijdje over voordat je ergens bent.

In het binnenland staat nog redelijk met bordjes aangegeven waar je naar toe moet maar op het strand moet je op basis van je kilometerteller rijden. Je krijgt een kaart mee en daar staat dan bv. bij .. km kom je het strand op, Eli Creek ligt dan op .. km. Gelukkig zie je vaak ook wel aan de auto’s die stilstaan wanneer er een bezienswaardigheid aankomst ;).

Jeroen heeft op de heenweg gereden en ik op de terugweg. Eerst vond ik het een beetje spannend om in het binnenland te rijden, dus wilde ik eerst niet. Jeroen heeft me toch over gehaald en het was toch best wel leuk!

Ook staat Fraser Island bekend om de hoeveelheid dingo’s die er wonen. Je mag dus ook niet zomaar overal eten en drinken op het eiland. Er staan ook overal op het eiland veiligheidstips. De hele dag zeiden we tegen elkaar dat we wel een dingo wilden zien vanuit de auto. Maar helaas; niks. ‘S avonds hadden we gegeten en liepen terug naar het hotel, toen we door een voorbijganger werden gewaarschuwd dat er om de hoek een dingo zat. We liepen iets verder en ja hoor, daar zat ‘ie. Ik liep gelijk een stuk achteruit want ik vond het toch wel eng in het donker (en ik had een doggybag met pizza bij me). Er kwamen gelukkig nog twee voorbijgangers aan die we gewaarschuwd hebben en met zijn allen liepen we verder. De dingo kwam echt vlak langs ons brrrr. Helaas geen fototoestel of telefoon binnen handbereik.

Na deze gave dag zijn we gaan douchen en naar bed gegaan. Morgen weer verder naar Noosa; Mantra French Quarter.

Een gedachte over “Dag 21: Fraser Island

Plaats een reactie