Dag 8: Phuket

Vroeg opstaan vandaag, rond 7.00 worden we opgehaald om eerst naar de haven van Phuket te gaan en vanaf daar met de boot naar de Phi Phi Islands.

De boottocht duurt vrij lang, 2 uur. Onderweg hebben we (vooral het laatste gedeelte) wel een mooi uitzicht. Romi wordt vermaakt door een meneer die ballonnen maakt en ze draaiden een kinderfilm.

We voeren eerst langs Maya Bay, hier is de film ‘The Beach’ opgenomen. Het is een mooi stukje strand, wat helaas door het vele toerisme nu gesloten is vanwege vervuiling.

Hierna voeren we door en stopten bij Koh Phi Phi Leh. Hier gingen we van boord om op een ander bootje verder te gaan om te kunnen snorkelen! Romi is ook mee wezen snorkelen. Ze vond het wel spannend, maar we hebben ongeveer 40 min met z’n drieën in het water gezwommen. Daarna hebben papa en mama nog samen een stukje gesnorkeld, terwijl Romi zich op de boot vermaakte met één van de gidsen. Tijdens het snorkelen hebben we diverse visjes gezien; blauw/gele, regenboog, wit/groen, zee egels, een stukje (gekleurd) koraal. Dit was wel weer een leuke ervaring!

Hierna hebben we geluncht. We zaten met andere mensen aan de tafel en hadden een draaiende plaat met allerlei gerechtjes erop voor ons. Als toetje hebben we nog een lekker ijsje gegeten!

Daarna ging de boot weer terug naar Phuket. Bij het hotel hebben we nog wat gegeten en daarna was het weer tijd om te gaan slapen. Morgen de laatste dag in Phuket, de nacht erna vertrekken we namelijk weer naar huis.

Plaats een reactie