Dag 3: Bangkok

Na een goede nachtrust waren we klaar voor een nieuwe dag in Bangkok!

Eerst hebben we ontbeten bij het hotel. Vervolgens zijn we op pad gegaan om naar de Grand Palace te gaan. Om daar te komen kun je met een bootje over de Chao Praya rivier, dit hebben wij gedaan. Onderweg hadden we een leuk uitzicht op Bangkok en de bekende tempel Wat Arun.

De Grand Palace. De koning van Thailand heeft hier vroeger gewoond, tegenwoordig doet het vooral dienst bij ceremoniële gelegenheden en wordt de Grand Palace gezien als het spirituele hart van van Thailand.

Na een flinke bui bij de Grand Palace en daar wat rond gelopen te hebben, was het tijd om naar onze volgende activiteit te gaan, een fietstocht van Co van Kessel. Dit is een bekend begrip in Bangkok! Co van Kessel was een Nederlander die in Bangkok woonde en het idee kreeg om fietstochten te gaan organiseren. Er zijn verschillende opties qua duur en afstand van de tour. Wij kozen voor de classical, een 3 uur durende tour. Omdat we weinig tijd hadden om vanaf de Grand Palace naar Co van Kessel te komen, lunchten we met mango en kruidnootjes haha.

De fietstocht zelf was erg leuk, door allerlei smalle straatjes waar je van alles tegenkomt; eetkraampjes, tempels, winkeltjes, de huizen van de mensen. Wat ik vooral indrukwekkend vond was het bezoek aan de tempel Wat Kalayanamit Varamahavihara. Hier kwam je binnen en werd er op een gong geslagen, dit geluid past echt helemaal bij een tempelbezoek. Ook de boeddha was prachtig (grootste zittende boeddha in Bangkok) en we mochten ook een bloem offeren.

Onderweg had Romi veel aanspraak van de lokale bevolking, ze vinden zo’n westers meisje allemaal erg interessant! Romi vond het vandaag allemaal wel grappig en zwaaide en lachte erop los. Pas richting het einde van de tour was er weer een regenbui. Gelukkig duurde deze niet al te lang!

Na de fietstocht zijn we bij River Side Guest house wat gaan eten. Dineren met uitzicht op de Chao Praya rivier, super! Het eten was ook lekker, we namen loempia’s, groene curry met kip en kip cashew met rijst.


Nu liggen we lekker op bed en maken we ons alvast klaar voor het volgende avontuur; de nachttrein naar Chiang Mai! We vertrekken einde van de middag naar het station. Overdag willen we misschien nog even naar Lumpini park en gaan zwemmen.

Een gedachte over “Dag 3: Bangkok

Plaats een reactie