Dag 6: Chiang Mai

Joepie, vandaag de dag dat we olifanten van dichtbij gaan bekijken! Om 8 uur werden we opgehaald om naar de Elephant Jungle Sanctuary te gaan. De rit daar naartoe duurde ongeveer 2 uur en ging flink door de bergen, vooral het laatste stuk was erg steil en hobbelig, het leek Fraser Island wel! Onderweg maakten we nog een kleine tussenstop bij een klein winkeltje waar je wat eten en drinken kon kopen. Dit bleek het gezin van onze chauffeur te zijn. Achter het winkeltje stond het huis van het gezin, heel bizar om te zien hoe zo iemand dan woont.

Bij het olifantenpark aangekomen zag je ze gelijk al staan, wat bijzonder! Eerst kregen we uitleg over het verloop van de dag en wat informatie over de olifant. Een olifant eet wel 300 kg per dag, drinkt 120 l water en slaapt maar zo’n 3-4 uur. Daarna was het tijd voor de eerste ontmoeting, eerst mochten we de grote olifanten voeren met bananen, daarna de jonkies. Olifanten hebben niet een heel goed zicht en gehoor, maar toen we heel hard ‘bon bong’ (of zoiets) riepen, kwamen ze aangelopen. Heel speciaal om zo dicht bij zo’n beest te kunnen zijn en ze aan te raken en te voeren! De grote olifant pakte de banaan veel gecontroleerder met zijn slurf als het jonkie, ook waren de jonkies nog een stuk speelser. Romi vond de jonkies daardoor iets spannender.

Na het voeren, knuffelen en foto’s maken hadden we een lunch en tijd om wat te relaxen.

Daarna gingen we medicijnen voor olifanten maken. Het werd een bal van bananen, tamarinde, rauwe en gekookte rijst en water. Dit mochten we allemaal zelf doen, vieze handen gegarandeerd! šŸ˜Š Uiteraard mochten we deze ballen ook aan de olifanten voeren. Ook hier moesten we weer ‘bon bong’ roepen om ze te lokken Omdat deze ballen wat sneller uit elkaar vallen als een banaan, gaven we deze gelijk in de mond van de olifant i.p.v. met de slurf. Ook heel bijzonder, ze zijn echt heel voorzichtig!

Gelijk hierna gingen we door naar de modderpoel, dit vond Romi niet zo leuk. Dit vooral vanwege de glibberige ondergrond. Ik ging ook (als enige) onderuit toen ik de modderpoel instapte, haha. Gelukkig geen foto of filmpje van! Na de modderpoel liepen we door naar een schone rivier, hier konden we de olifanten en onszelf weer schoonmaken. De olifanten gingen helemaal liggen in het water en wij mochten ze natgooien met emmers water. Dit vond Romi wel superleuk!

Daarna konden we ons nog opfrissen en omkleden voordat we weer aan de terugreis gingen beginnen.

‘S avonds hebben we weer bij de night bazar gegeten, ongeveer ā‚¬9 kwijt met zijn drieĆ«n! Nu nog even douchen en naar bed. Morgen vliegen we door naar Phuket, waar we nog 3 nachten zullen blijven.

Plaats een reactie