Dag 5: Chiang Mai

Na een nachtje in de slaaptrein kwamen we vroeg in de ochtend aan in Chiang Mai. De slaaptrein is op zich prima bevallen, wel wat harde bedjes, airco en het licht ’s nachts aan waren wat mindere puntjes.. Maar Romi heeft de hele nacht geslapen en wij hebben waarschijnlijk ook her en der wel wat geslapen.

Op het station aangekomen werden we gelijk naar ons hotel gebracht, Rimping Village. Na een ontbijt en ons omgekleed te hebben zijn we gelijk met een tour meegegaan om wat van de stad te gaan zien.

Eerst gingen we naar Wat Chedi Luang. Dit is een mooi tempelcomplex waarbij een deel ooit door een aardbeving is verwoest en nooit meer is opgebouwd. Het leuke aan reizen met een gids is dat je ook de verhalen en bijzonderheden van een tempel en het boeddhisme te horen krijgt. Zo hebben we geleerd welk dier bij ons geboortejaar past; ik ben een rat, Jeroen een tijger en Romi een draak. Ook hebben we wat geleerd over de standen van de hand van Boeddha, dit heeft namelijk allemaal een andere betekenis.

Hierna gingen we naar Wat Phra Tat Doi Suthep. Deze tempel is gelegen op een berg in de jungle. Dit is de bekendste tempel van Chiang Mai en de meest heilige van noord Thailand. Omdat de tempel op een berg staat heb je normaal gesproken een mooi uitzicht over Chiang Mai, alleen omdat het vandaag regende en mistig was zagen we niks hiervan.

Als laatste bezochten we nog de Ton Lamyai en Warorot Market. Hier is van alles te koop; eten, tassen, kleding, bloemen..

Hierna zijn we bij het hotel afgezet en konden we onze kamer op. Daar hebben we nog een hapje en drankje gedaan. Hiernahebben nog even wat rust gepakt op de hotelkamer en zijn daarna naar de night market gelopen. Hier hebben we op een food court nog lekker wat gegeten.

Plaats een reactie